Brandweer

Goederentrein volgeladen met auto’s in brand bij Etten-Leur

Alf van Beem / Wikimedia Commons

Een goederentrein volgeladen met personenauto’s staat in brand op het spoor bij Etten-Leur. De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldt dat de bovenleiding waarschijnlijk kapot is gereden. Er is voorlopig geen treinverkeer mogelijk tussen Breda en Roosendaal.

De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zegt dat er “gelukkig geen reizigers zijn betrokken bij het incident”. Inmiddels is de stroom van de bovenleiding uitgeschakeld. “De brand beperkt zich tot enkele auto’s op de goederentrein. Deze brand breidt zich gelukkig niet verder meer uit. Panden in de omgeving worden niet bedreigd”, aldus de veiligheidsregio. De trein staat stil naast een weiland en is daardoor maar vanaf één kant te bereiken voor zwaarder brandweermaterieel.

Prognose nog onduidelijk

ProRail laat aan SpoorPro weten: “De stroom is van de bovenleiding af, dus geen problemen daarmee. De prognose is nog onduidelijk. De bovenleiding is op de trein terecht gekomen, daardoor is er brand ontstaan. Het is nog niet duidelijk hoe dat gebeurd is.” De spoorbeheerder laat weten bezig te zijn met “het incident bestrijden” om daarna “te kijken naar de oorzaak”. De goederentrein met gloednieuwe Ford personenwagens van het type Puma was onderweg vanuit Duitsland naar de autoterminal van Cobelfret in Vlissingen-Oost.

Op beelden is te zien dat er metershoge vlammen kwamen kijken bij de brand:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.