Een NS-trein op station Amsterdam Centraal, foto: ProRail

Vrouw aangerand in lege treinoupé van Amsterdam naar Alkmaar

Foto: ProRail

Een 19-jarige vrouw is maandagavond aangerand toen ze in een lege coupé zat in de trein van Amsterdam naar Alkmaar. Een man, met opvallende uiterlijke kenmerken, zou de vrouw veertig minuten lang hebben betast. Pas nadat de trein in Alkmaar was gearriveerd lukte het de vrouw om de trein te verlaten en om hulp te vragen.

Direct na het instappen in Amsterdam kwam er een man tegen het slachtoffer aanzitten in een lege treincoupé. Volgens de politie was het voor het slachtoffer niet mogelijk om gedurende de rit alarm te slaan bij het treinpersoneel. Uiteindelijk kreeg het slachtoffer rond 21.30 uur in Alkmaar hulp van het NS-veiligheidsteam, die de politie inlichtte.

Opvallend uiterlijk

De politie is nog op zoek naar de verdachte. Na het terugkijken van de camerabeelden blijkt dat het gaat om een kalende man met kort blond haar, een lichte huidskleur en een opvallende tatoeage in zijn gezicht. De man is ongeveer 40 jaar oud en 1,70 meter lang.

Melding maken bij NS-meldkamer

Sinds april 2020 kunnen treinreizigers die zich onveilig voelen of overlast ervaren dat via telefoonnummer 06-13181318 (WhatsApp of sms) melden bij de NS-meldkamer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen:

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.