De persoonlijke bezittingen van slachtoffers en schade op het perron na een raketinval op het treinstation van Kramatorsk, foto: ANP

Oekraïne: zeker vijftig doden door raketaanval op treinstation

Zeker vijftig mensen zijn door de raketaanval op het treinstation in de Oost-Oekraïense stad Kramatorsk om het leven gekomen. Onder de doden zijn vijf kinderen, meldt de gouverneur van Donetsk, Pavlo Kirilenko, in een nieuwe update over het aantal slachtoffers.

Het dodental stond hiervoor op 39. Toen meldde Kirilenko dat zeker 87 mensen gewond zijn geraakt. Sommige van hen zijn aan hun verwondingen overleden, nadat ze naar het ziekenhuis of een kliniek waren gebracht, aldus de gouverneur.

Twee raketinslagen op station

Op en nabij het treinstation waren veel mensen op de been, toen het vrijdag werd getroffen door mogelijk twee raketten. Kramatorsk ligt in de regio Donetsk, waar zwaar wordt gevochten, en is een van de meest oostelijke plaatsen in Oekraïne waar nog treinen vandaan vertrekken. De stad geldt dan ook als een belangrijke evacuatieplek voor mensen in Oost-Oekraïne.

Oekraïne zegt dat het Russische leger achter de raketaanval zit. Moskou ontkent de aanval te hebben uitgevoerd.

Donderdag strandden in dezelfde regio al drie treinen met evacués nadat een luchtaanval was uitgevoerd op een spoorlijn.

Bron: ANP

Update: 16.55 uur

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.