Gewonde zwaan HSL-Zuid

Gewonde zwaan blokkeert treinverkeer op spoorbrug HSL-Zuid

Gewonde zwaan HSL-Zuid

Een gewonde zwaan heeft vrijdagochtend rond half acht het treinverkeer tussen Breda en Rotterdam opgehouden. Het dier zat vast op de spoorbrug over de rivier Hollandsch Diep.

Een NS-woordvoerder meldt dat een naderende trein vanwege een melding van het gestrande dier op het traject stil is komen te staan. Omdat het voertuig in de spanningssluis terechtkwam, lukte het nadat het dier was verwijderd niet direct om door te rijden. Iets later kon de trein toch weer op eigen kracht verder rijden. Dit heeft uiteindelijk tot ongeveer een half uur vertraging geleid voor de inzittenden van de trein.

De incidentenbestrijding van ProRail heeft in samenwerking met de dierenambulance het gewonde dier van het spoor verwijderd, meldt een woordvoerder van ProRail. Rond kwart voor negen kon ook de rest van het treinverkeer op de HSL-Zuid weer worden hervat.

Zwaan meegenomen in treincabine

Het komt vaker voor dat zwanen vast komen te zitten op de HSL-spoorbrug. In 2018 gebeurde dit ook (zie foto). Toen vingen twee NS-machinisten een zwaan en nam een van hen het dier mee in de cabine van de trein, zodat het op het station kon worden opgehaald door de dierenambulance.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.