Treinramp in Ghotki Pakistan, foto: ANP

Tientallen doden en gewonden bij treinbotsing Pakistan

Zeker veertig mensen zijn omgekomen nadat twee treinen maandag op elkaar waren gebotst in Pakistan. Tientallen gewonden zijn naar omliggende ziekenhuizen vervoerd. De botsing gebeurde in het plattelandsdistrict Ghotki in de zuidelijke provincie Sindh.

Aan boord van beide treinen bevonden zich ongeveer 1200 reizigers. Het was erg moeilijk voor reddingswerkers om iets te doen voor de slachtoffers in verwrongen treincoupés. Vele uren na het ongeval waren er nog mensen in een compartiment dat niet kon worden bereikt. De verwachting is dat het dodental nog oploopt. Het leger is te hulp geschoten.

Ontsporing

De eerste trein ontspoorde, waarop treinstellen op het spoor van de andere rijrichting terechtkwamen. Die werden enkele minuten later geramd door de andere trein. Minister van Binnenlandse Zaken Sheikh Rashid, die eerder verantwoordelijk was voor de spoorwegen, noemde de staat van het in de jaren tachtig van de negentiende eeuw aangelegde spoor op de plek van het ongeluk een “puinhoop”. Premier Imran Khan zei dat het ongeluk hem heeft geshockeerd. Hij beloofde een grondig onderzoek naar het incident.

Treinongelukken komen veel voor in Pakistan, dat duizenden kilometers spoor erfde van het Verenigd Koninkrijk, de voormalige koloniale overheerser. Het netwerk is al tientallen jaren in verval als gevolg van corruptie, wanbeheer en gebrek aan investeringen.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.