Arrestatiebevel tegen vermoedelijke veroorzaker treinramp Taiwan

Taiwanese aanklagers hebben een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een bouwplaatsmanager wiens vrachtwagen vermoedelijk een treinongeluk heeft veroorzaakt waarbij 50 mensen om het leven kwamen en 175 gewonden vielen. Van de gewonden zouden nog enkelen in levensgevaar verkeren.

De verdachte werd vrijdag korte tijd verhoord, maar dat moest worden gestaakt en uitgesteld na een emotionele uitbarsting van de mogelijke veroorzaker. Hij was niet in staat om vragen te beantwoorden.

Het ongeluk, het ergste treinongeluk in Taiwan in zeven decennia, gebeurde nadat een sneltrein een vrachtwagen had geraakt die vanaf een bouwterrein langs een oever naast het spoor naar beneden was gegleden. De beheerder van de bouwplaats wordt ervan verdacht de rem niet goed te hebben ingeschakeld.

Tunnel

De trein vervoerde 492 mensen op weg van Taipei, de hoofdstad van Taiwan, naar Taitung aan de oostkust, toen hij ontspoorde in een tunnel even ten noorden van Hualien.

Werklui zijn zaterdag begonnen met het opruimen van de brokstukken. Dat begon met het verplaatsen van het achterste deel van de trein, dat relatief onbeschadigd buiten de tunnel tot stilstand was gekomen.

De regering heeft opgeroepen om zaterdag in heel Taiwan de vlaggen halfstok te hangen en heeft een rouwperiode van drie dagen uitgeroepen.

Bron: ANP

Lees ook: Tientallen doden bij treinontsporing in Taiwan

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.