schietincident Zaandam

Politie zoekt getuigen van schietincident in trein Koog aan de Zaan

De politie heeft zeven aanhoudingen verricht naar aanleiding van het schietincident dinsdagochtend in een trein in Koog aan de Zaan. De politie doet onderzoek naar wat er zich precies heeft afgespeeld in de Sprinter van NS. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. 

De politie kreeg tegen 09.40 uur een melding van een conflict tussen meerdere personen in de trein en dat iemand met een vuurwapen in de trein zou zijn. Hierbij zou mogelijk zijn geschoten. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en hebben zeven personen aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Zaanstad, een 16-jarige jongen uit ter Apel, een 16-jarige jongen uit Zaandijk, een 16-jarig meisje van Koog aan de Zaan, een 15-jarige jongen uit Zaandam, een 17-jarige jongen uit Zaanstad en een verdachte met onbekende leeftijd en woonplaats. Zij zijn overgebracht naar politiebureau voor verhoor.

Getuigenoproep

De recherche doet onderzoek naar het incident in de trein en heeft al meerdere getuigen gesproken. Om een volledig beeld te krijgen van wat zich in de trein heeft afgespeeld zoekt de politie nog andere getuigen die iets hebben gehoord of gezien.

De trein is na het incident ontruimd. Er reden tot 13.30 uur geen treinen tussen Zaandam en Wormerveer.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.