Maglev trein met 620 km/h, Xinhua

China onthult prototype maglevtrein met topsnelheid van 620 kilometer per uur

CHENGDU, Jan. 13, 2021 (Xinhua) -- Aerial photo taken on Jan. 13, 2021 shows a maglev train prototype on the test line during a launch ceremony in Chengdu, southwest China's Sichuan Province. A prototype locomotive using high-temperature superconducting (HTS) maglev technology was rolled out on Wednesday in southwest China's city of Chengdu. The domestically developed maglev train boasts a designed speed of 620 kph, according to Southwest Jiaotong University, one of the train's designers. A 165-meter line to test the new train was launched on the same day. (Xinhua/Liu Kun) Xinhua News Agency / eyevine

China heeft woensdag een prototype gepresenteerd van een magneettrein die een recordsnelheid van 620 kilometer per uur zou hebben. De nieuwe trein, die gebruikmaakt van hoge-temperatuur supergeleiding (HTS), werd onthuld in de stad Chengdu in het zuidwesten van China. De snelste magneettrein van China heeft op dit moment een maximale snelheid van 431 kilometer per uur.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

China onthult prototype maglevtrein met topsnelheid van 620 kilometer per uur | SpoorPro.nl
Maglev trein met 620 km/h, Xinhua

China onthult prototype maglevtrein met topsnelheid van 620 kilometer per uur

CHENGDU, Jan. 13, 2021 (Xinhua) -- Aerial photo taken on Jan. 13, 2021 shows a maglev train prototype on the test line during a launch ceremony in Chengdu, southwest China's Sichuan Province. A prototype locomotive using high-temperature superconducting (HTS) maglev technology was rolled out on Wednesday in southwest China's city of Chengdu. The domestically developed maglev train boasts a designed speed of 620 kph, according to Southwest Jiaotong University, one of the train's designers. A 165-meter line to test the new train was launched on the same day. (Xinhua/Liu Kun) Xinhua News Agency / eyevine

China heeft woensdag een prototype gepresenteerd van een magneettrein die een recordsnelheid van 620 kilometer per uur zou hebben. De nieuwe trein, die gebruikmaakt van hoge-temperatuur supergeleiding (HTS), werd onthuld in de stad Chengdu in het zuidwesten van China. De snelste magneettrein van China heeft op dit moment een maximale snelheid van 431 kilometer per uur.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.