Scotrail HST

Drie doden en zes gewonden bij treinongeval in Schotland

Scotrail HST

Bij de ontsporing van een reizigerstrein in Schotland woensdag op de route Aberdeen – Glasgow zijn drie dodelijke slachtoffers gevallen, waaronder de machinist. Zes personen raakten gewond. Dat meldt de Schotse politie.

De hogesnelheidstrein van ScotRail was onderweg naar Glasgow. ScotRail is via de onderneming Abellio dochter van de Nederlandse Spoorwegen. NS-baas Roger van Boxtel noemde het in een tweet een afschuwelijk treinongeluk. De Britse en Schotse premiers, Boris Johnson en Nicola Sturgeon spraken beiden van een zeer ernstig ongeluk.

Hevige regenval

De trein van ScotRail ontspoorde ongeveer 25 kilometer ten zuidoosten van Aberdeen in de gemeente Stonehaven door nog onbekende oorzaak. Stonehaven is woensdag voor een deel ondergelopen als gevolg van hevige regenval. De oorzaak van het treinongeluk is waarschijnlijk een aardverschuiving die is veroorzaakt door dat noodweer, dat de streek in de nacht van dinsdag op woensdag heeft geteisterd.

NS betuigt op zijn website medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden van het tragische treinongeval. “We zien verschrikkelijke beelden van het treinongeval dat bij Stonehaven plaatsvond”, schrijft Roger van Boxtel. “Op dit moment is nog veel onduidelijk over de toedracht. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun geliefden. Namens alle NS’ers wil ik mijn medeleven betuigen aan de betrokken reizigers en de collega’s in Schotland.” Abellio ScotRail werkt nauw samen met de autoriteiten om de oorzaak van het ongeval te achterhalen, meldt NS. “Ook krijgen de Schotse spoorcollega’s alle steun die zij nodig hebben in deze moeilijke omstandigheden.”

PB/ANP

U las zojuist één van de premium artikelen gratis.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Drie doden en zes gewonden bij treinongeval in Schotland | SpoorPro.nl
Scotrail HST

Drie doden en zes gewonden bij treinongeval in Schotland

Scotrail HST

Bij de ontsporing van een reizigerstrein in Schotland woensdag op de route Aberdeen – Glasgow zijn drie dodelijke slachtoffers gevallen, waaronder de machinist. Zes personen raakten gewond. Dat meldt de Schotse politie.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.