RegioJet, nachttrein

RegioJet breidt aantal internationale nachttreinen verder uit

De Tsjechische spoorvervoerder RegioJet heeft het aantal nachttreinen tussen de Kroatische kuststad Rijeka en Praag, Bratislava en andere steden uitgebreid naar een dagelijkse frequentie. Er vertrekken dagelijks treinen in beide richtingen vanuit Praag en Rijeka met een directe verbinding van en naar Bratislava (SK), Ljubljana (SLO), Csorna (HU) of Brno en Pardubice in Tsjechië.

De spoorvervoerder heeft inmiddels al meer dan 40.000 tickets verkocht. De ticketprijs voor een enkele reis is vanaf 22 euro. Daarbij kan worden gekozen voor rijtuigen voor individuele reizigers of een rijtuig met compartimenten voor groepen. Ook zijn er couchettewagons (slaapwagons) voor individuen en groepen met een ticketprijs vanaf 30 euro. De tickets zijn inclusief stoelreservering, gratis koffie en ontbijt en een internetverbinding of een gratis entertainmentportaal.

Reis

Het treinstel bestaat uit 12 rijtuigen met een totale capaciteit van 560 zitplaatsen. RegioJet breidde ook het aantal fietsen, dat kan worden geboekt voor vervoer uit tot dertig, en lanceerde ‘stille’ couchettewagons voor degenen die tijdens de hele reis ongestoord willen ontspannen en slapen.

In Opatija Matulji / Rijeka zijn er aansluitingen op busdiensten die reizigers naar bestemmingen aan de Kroatische Rivièra brengen. Prijzen variëren afhankelijk van de afstand tussen de 200 of 300 korunas (7,5 tot 11,3 euro). De busverbindingen sluiten aan op de aankomsttijden van de nachttreinen vanuit Praag en andersom.

Busverbindingen gaan onder meer naar de volgende bestemmingen: Opatija, Rabac, Medulin, Pula, Rovinj, Poreč, Novigrad, Malinska, Šilo, Vrbnik, Krk, Baška, Crikvenica, Novi Vinodolski, Zadar , Sukošan, Biograd, Pakoštane, Omiš, Brela, Baška Voda, Makarska, Podgora, Podaca, Gradac, Šibenik, Primošten, Trogir, Umag en Split.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.