SNCF-treinen op station Paris Est, foto: iStock Photo

Air France-KLM noemt trein als alternatief voor korte vluchten

Luchtvaartconcern Air France-KLM onderzoekt de mogelijkheid van de inzet van treinen op bepaalde korte trajecten. Dat schrijft het Frans-Nederlandse concern in een document dat voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering is gepubliceerd.

Het is AF-KLM er alles aan gelegen om de CO2-uitstoot te verminderen. Dat wil het concern deels bereiken met de inzet van schonere vliegtuigen en door gebruik te maken van schonere brandstof. Maar ook de inzet van treinen als volwaardig alternatief voor een aantal binnenlandse Air France-trajecten is een optie.

Steunpakket

Eerder kreeg AF-KLM een steunpakket ter waarde van zeven miljard euro vanuit Parijs. Volgens de Franse minister van Financiën Bruno le Maire ging dat pakket gepaard met de nodige duurzaamheidseisen. Over Nederlandse steun voor KLM van twee miljard tot vier miljard euro wordt nog altijd onderhandeld.

Na de zomer komt het bedrijf met een strategie-update. Met name met de lokale vluchten van Air France valt volgens het moederbedrijf een wereld te winnen. Dit onderdeel was vorig jaar goed voor een verlies van 200 miljoen euro.

(Bron: ANP)

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.