Een intercitytrein van NS

Jongens opgepakt voor gooien steen door ruit rijdende trein

Twee jongens zijn donderdagmiddag aangehouden voor het gooien met een steen door een ruit van een rijdende trein in Heerhugowaard. Daarbij kwamen een vrouw en haar kind onder het glas te zitten doordat de ruit brak. Dat meldt de politie vrijdag.

De jongens liepen op het spoor en werden daar door agenten aangehouden. De politie zoekt getuigen van de vernieling van de trein die vlakbij de Hectorlaan in Heerhugowaard gebeurde. Ook wil ze met de moeder van het kind in contact komen. De trein werd na het incident stilgezet op station Heerhugowaard.

Incident

Woensdagmiddag werd er ook al met stenen gegooid in de Bickerstraat in Heerhugowaard. De politie heeft een groepje jongeren staande gehouden, maar daarbij werd niemand aangehouden. Ook voor dit incident vraagt de politie getuigen zich te melden.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.