spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum trekt 8 procent meer bezoekers in 2019

Het Spoorwegmuseum in Utrecht kreeg afgelopen jaar 431.396 bezoekers over de vloer, een stijging van ruim 8 procent ten opzichte van 2018. Toen bleef de teller staan op 398.946 bezoekers. De decembermaand was het drukst dankzij het evenement Winter Station in de kerstvakantie. Hier kwamen 70.000 bezoekers op af.

De stijging van het aantal bezoekers is volgens het museum onder meer te danken aan het succes van de tentoonstelling over de Tienertoer. De in april geopende expositie kreeg veel publiciteit en trok ruim 90.000 bezoekers. Ook een Dagje Uit met Thomas (ruim 20.000 bezoekers) en het evenement rond de treinen uit de tv-serie Chuggington (ruim 16.000 liefhebbers) waren populair.

Restauratierijtuigen

Naast de vaste evenementen organiseert het Spoorwegmuseum in 2020 een grote tentoonstelling over eten en drinken op en om het spoor. Naast de restauratierijtuigen uit de collectie van het Spoorwegmuseum zelf zullen een aantal bijzondere restauratierijtuigen uit het buitenland een plek krijgen in deze tentoonstelling. De tentoonstelling gaat Tosti’s Truffels Treinen heten en opent op 19 juni 2020.

“We zijn blij dat zulke grote aantallen bezoekers het Spoorwegmuseum weten te vinden”, zegt directeur Nicole Kuppens. “Dat maakt het ook mogelijk dat we belangrijke inhoudelijke exposities kunnen maken zoals Kinderen van Versteeg over de Nederlandse spoorwegen in WOII en een tentoonstelling zoals Tienertoer. Dit jaar hopen we met Tosti’s Truffels Treinen een mooie tentoonstelling neer te zetten over eten en drinken op het spoor.”

Lees ook: Spoorwegmuseum neemt herstelde draaischijf weer in gebruik

Onderwerpen:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spoorwegmuseum trekt 8 procent meer bezoekers in 2019 | SpoorPro.nl
spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum trekt 8 procent meer bezoekers in 2019

Het Spoorwegmuseum in Utrecht kreeg afgelopen jaar 431.396 bezoekers over de vloer, een stijging van ruim 8 procent ten opzichte van 2018. Toen bleef de teller staan op 398.946 bezoekers. De decembermaand was het drukst dankzij het evenement Winter Station in de kerstvakantie. Hier kwamen 70.000 bezoekers op af.

De stijging van het aantal bezoekers is volgens het museum onder meer te danken aan het succes van de tentoonstelling over de Tienertoer. De in april geopende expositie kreeg veel publiciteit en trok ruim 90.000 bezoekers. Ook een Dagje Uit met Thomas (ruim 20.000 bezoekers) en het evenement rond de treinen uit de tv-serie Chuggington (ruim 16.000 liefhebbers) waren populair.

Restauratierijtuigen

Naast de vaste evenementen organiseert het Spoorwegmuseum in 2020 een grote tentoonstelling over eten en drinken op en om het spoor. Naast de restauratierijtuigen uit de collectie van het Spoorwegmuseum zelf zullen een aantal bijzondere restauratierijtuigen uit het buitenland een plek krijgen in deze tentoonstelling. De tentoonstelling gaat Tosti’s Truffels Treinen heten en opent op 19 juni 2020.

“We zijn blij dat zulke grote aantallen bezoekers het Spoorwegmuseum weten te vinden”, zegt directeur Nicole Kuppens. “Dat maakt het ook mogelijk dat we belangrijke inhoudelijke exposities kunnen maken zoals Kinderen van Versteeg over de Nederlandse spoorwegen in WOII en een tentoonstelling zoals Tienertoer. Dit jaar hopen we met Tosti’s Truffels Treinen een mooie tentoonstelling neer te zetten over eten en drinken op het spoor.”

Lees ook: Spoorwegmuseum neemt herstelde draaischijf weer in gebruik

Onderwerpen:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.