Station Steendijkpolder op de Hoekse Lijn, bron: RET

Reizigers maken 28 september proefrit op Hoekse Lijn

Bron: RET

Reizigers kunnen op zaterdag 28 september voor het eerst een rit maken op de nieuwe metroverbinding Hoekse Lijn tijdens een open dag. Dat meldt stadsvervoerder RET die de metrodiensten gaat uitvoeren. Als het proefbedrijf dat op dit moment loopt naar tevredenheid wordt afgerond, dan kan de dienstregeling op maandag 30 september officieel van start.

Afgelopen zaterdag heeft de gemeente Rotterdam het beheer en de exploitatie van de Hoekse Lijn overgedragen aan de RET. In het proefbedrijf worden nu de laatste testen en verbeteringen uitgevoerd.

Proefbedrijf

Als het proefbedrijf succesvol verloopt, dan kunnen reizigers vanaf 30 september gebruikmaken van de nieuwe metrolijn. Daarna volgt een periode van ongeveer een maand waarin de RET alleen de dienstregeling van de B-lijn (tussen Hoek van Holland en Nesselande) rijdt en er daarnaast nog vervangend busvervoer voor reizigers beschikbaar is. Deze periode is bedoeld om reizigers en RET te laten wennen en eventuele kinderziekten op te lossen. Gedurende deze periode blijft er vervangend busvervoer rijden.

Na een ongeveer een maand volgt de volledige exploitatie waarbij ook de spitsritten naar Vlaardingen-West op metrolijn A (Vlaardingen-West-Binnenhof) rijden. Het vervangend busvervoer wordt dan beëindigd. Op dat moment zal de volledige exploitatie feestelijk worden gevierd door de betrokken partijen.

Tekst loopt door onder afbeelding.Metrokaart Rotterdam

Proefrit

Op 28 september gaan de metropoortjes tussen 12.00 en 20.00 open en kunnen belangstellenden zo lang ze willen gratis op het traject tussen Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven met de metro mee rijden. Ze kunnen de metro in op een station naar keuze, met uitzondering van station Schiedam Centrum. Directeur Maurice Unck van de RET: “Het geduld van de reizigers is lang beproefd. Daarom willen we hen al voordat we in exploitatie gaan, de gelegenheid bieden om een rit te ervaren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.