Treinongeluk Egypte, foto: Hollandse Hoogte

Zeker 24 doden en 50 gewonden door treinongeval Egypte

Er zijn zeker 24 doden en tientallen gewonden gevallen bij een treinongeluk en een brand in het centraal station van de Egyptische hoofdstad Caïro. Internationale persbureaus melden dat een ruzie tussen twee machinisten mogelijk vooraf ging aan het ongeluk. Eén van hen zou daarbij vergeten zijn de trein op de rem te zetten, waardoor de trein daarna met hoge snelheid tegen een stootblok reed.

Dit zorgde ervoor dat de locomotief ontplofte en ook brak brand uit in het station. Op het moment van het ongeval was het erg druk op het station en er stonden dus ook veel mensen op de trein te wachten. Hoewel de oorzaak nog niet duidelijk is, is de verantwoordelijke minister van Transport Hisham Arafat al afgetreden. Premier Mostafa Madbouli heeft het Centraal Station al bezocht en vertelde daar dat de verantwoordelijke zal worden opgespoord en ook zal worden gestraft.

Dodental kan oplopen

Gevreesd wordt dat het dodental nog verder zal oplopen. Identificatie van de slachtoffers wordt bemoeilijkt omdat veel van hen ernstig verbrand zijn.

Ernstige treinongelukken gebeuren vaker in Egypte. Een jaar geleden kwamen ten minste vijftien mensen om het leven in het in de noordelijke provincie Beheira, toen twee passagiersrijtuigen losraakten van een trein en botsten op een goederentrein. In de zomer vorig jaar kwamen bij een botsing tussen twee treinen in de Egyptische stad Alexandrië ten minste 36 mensen om het leven gekomen en er vielen meer dan honderd gewonden.

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.