Een tram van de Uithoflijn wordt getest, Twitter @pvermeu2

Vergunning verleend voor proefritten op Uithoflijn

De provincie Utrecht heeft vorige week een officiële vergunning gekregen om proefritten te rijden op de Uithoflijn. Dat betekent dat de tram binnenkort overdag op de verbinding gaat rijden, nog zonder passagiers. Volgens de provincie is hiermee de laatste, beslissende fase voor het project aangebroken. 

Tijdens de proefritten kunnen trambestuurders praktijkervaring opdoen. Ook kan worden ervaren wat er straks nodig is om dagelijks grote aantallen reizigers te vervoeren. De Regionale Uitvoeringsdienst verleende de daarvoor benodigde vergunning. Eerder gaf de Inspectie Leefomgeving en Transport al toestemming voor de proeven.

Tramritten

Dennis Straat, gedeputeerde voor Mobiliteit: “Utrecht kan dankzij deze vergunning heel binnenkort de trams overdag zien rijden. Weliswaar gaan het dan nog om proefritten, maar we komen daarmee ook steeds dichterbij het moment dat de tram daadwerkelijk reizigers tussen Utrecht CS en Utrecht Science Park vervoert.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vergunning verleend voor proefritten op Uithoflijn | SpoorPro.nl
Een tram van de Uithoflijn wordt getest, Twitter @pvermeu2

Vergunning verleend voor proefritten op Uithoflijn

De provincie Utrecht heeft vorige week een officiële vergunning gekregen om proefritten te rijden op de Uithoflijn. Dat betekent dat de tram binnenkort overdag op de verbinding gaat rijden, nog zonder passagiers. Volgens de provincie is hiermee de laatste, beslissende fase voor het project aangebroken. 

Tijdens de proefritten kunnen trambestuurders praktijkervaring opdoen. Ook kan worden ervaren wat er straks nodig is om dagelijks grote aantallen reizigers te vervoeren. De Regionale Uitvoeringsdienst verleende de daarvoor benodigde vergunning. Eerder gaf de Inspectie Leefomgeving en Transport al toestemming voor de proeven.

Tramritten

Dennis Straat, gedeputeerde voor Mobiliteit: “Utrecht kan dankzij deze vergunning heel binnenkort de trams overdag zien rijden. Weliswaar gaan het dan nog om proefritten, maar we komen daarmee ook steeds dichterbij het moment dat de tram daadwerkelijk reizigers tussen Utrecht CS en Utrecht Science Park vervoert.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.