Hollandse Hoogte /AP: Tim K. Jensen

Aantal doden treinongeluk Denemarken gestegen naar acht

Het dodental van het treinongeluk dat woensdagochtend plaatsvond in Denemarken is verder opgelopen. Er zijn acht mensen bij de ramp omgekomen in plaats van zes, zoals in eerste instantie bekend gemaakt was. Bij nader onderzoek van de passagierstrein vond de politie nog eens twee dodelijke slachtoffers.

Het ongeluk gebeurde op de Grote Beltbrug, een hangbrug tussen de eilanden Funen en Seeland. De verbinding bestaat uit twee bruggen van elk ruim 6 kilometer lang. Het spoor loopt over een van die beide bruggen en gaat verder via een tunnel. In de trein zaten 131 passagiers en een aantal medewerkers. De passagierstrein moest remmen voor voorwerpen die van een goederentrein afvielen. De toedracht is nog onduidelijk, maar op foto’s en filmbeelden is te zien dat beide treinen bij het ongeval zwaar beschadigd raakten. Er is ook schade aan het spoor.

Stormachtig weer

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie onderzoek gedaan in de trein, die net als de goederentrein inmiddels op een afgesloten spoorlijn staat. Direct na de ramp stond de trein nog op de Grote Beltbrug en werd het onderzoek bemoeilijkt door de grote schade aan de trein en door het stormachtige weer.

De politie heeft de afgelopen nacht de hele trein kunnen doorzoeken en kan nu met zekerheid zeggen dat alle slachtoffers geborgen zijn. Het gaat om drie mannen en vijf vrouwen. Onder de doden zijn geen kinderen. Nog niet van alle doden is de identiteit bekend. Identificatie van de laatste slachtoffers gebeurt aan de hand van DNA-onderzoek en aan de hand van de gebitten, laat de politie weten. Eerder was al gemeld dat er zestien gewonden waren. Onderzoeksorganisatie Havarikommissionen doet onderzoek naar het ongeluk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal doden treinongeluk Denemarken gestegen naar acht | SpoorPro.nl
Hollandse Hoogte /AP: Tim K. Jensen

Aantal doden treinongeluk Denemarken gestegen naar acht

Het dodental van het treinongeluk dat woensdagochtend plaatsvond in Denemarken is verder opgelopen. Er zijn acht mensen bij de ramp omgekomen in plaats van zes, zoals in eerste instantie bekend gemaakt was. Bij nader onderzoek van de passagierstrein vond de politie nog eens twee dodelijke slachtoffers.

Het ongeluk gebeurde op de Grote Beltbrug, een hangbrug tussen de eilanden Funen en Seeland. De verbinding bestaat uit twee bruggen van elk ruim 6 kilometer lang. Het spoor loopt over een van die beide bruggen en gaat verder via een tunnel. In de trein zaten 131 passagiers en een aantal medewerkers. De passagierstrein moest remmen voor voorwerpen die van een goederentrein afvielen. De toedracht is nog onduidelijk, maar op foto’s en filmbeelden is te zien dat beide treinen bij het ongeval zwaar beschadigd raakten. Er is ook schade aan het spoor.

Stormachtig weer

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie onderzoek gedaan in de trein, die net als de goederentrein inmiddels op een afgesloten spoorlijn staat. Direct na de ramp stond de trein nog op de Grote Beltbrug en werd het onderzoek bemoeilijkt door de grote schade aan de trein en door het stormachtige weer.

De politie heeft de afgelopen nacht de hele trein kunnen doorzoeken en kan nu met zekerheid zeggen dat alle slachtoffers geborgen zijn. Het gaat om drie mannen en vijf vrouwen. Onder de doden zijn geen kinderen. Nog niet van alle doden is de identiteit bekend. Identificatie van de laatste slachtoffers gebeurt aan de hand van DNA-onderzoek en aan de hand van de gebitten, laat de politie weten. Eerder was al gemeld dat er zestien gewonden waren. Onderzoeksorganisatie Havarikommissionen doet onderzoek naar het ongeluk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.