Een trein in Luxemburg, foto: Pixabay

Luxemburg maakt openbaar vervoer aankomende zomer gratis

De regering in Luxemburg gaat het reizen met het openbaar vervoer vanaf aankomende zomer gratis maken. De regering wil hiermee onder leiding van minister-president Xavier Bettel meer aandacht vragen voor het milieu. Dat meldt dagblad De Standaard.

Luxemburg telt zeshonderdduizend inwoners, maar bijna tweehonderdduizend mensen van omringende landen reizen dagelijks naar het land om er te werken. Daarnaast kampt de hoofdstad Luxemburg Stad al jaren met files en verkeersopstoppingen.

Gratis openbaar vervoer

Het is de bedoeling dat het gratis maken van het openbaar vervoer ervoor zorgt dat meer mensen de auto laten staan. Eerder dit jaar werd ook al besloten om het OV voor kinderen en jongeren onder de 20 jaar gratis te maken.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Luxemburg maakt openbaar vervoer aankomende zomer gratis”

Pat Rick|06.12.18|14:14

Geweldig initiatief! Luxemburgers zijn al verwend met hun lage belastingen op auto’s en brandstof. Dit is echt nodig om minder kilometers te maken in een land dat voor zijn grootte vrij veel autosnelwegen heeft

Ton Spies|13.12.18|19:04

Hoe zou het zijn als wij straks eens naar het openbaar vervoer in Luxemburg kijken en de Luxemburgers naar de Nederlandse brandstofprijzen. Slaan we dan 4 vliegen in twee klappen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.