Een Eurostar-hogesnelheidstrein en een intercitytrein van NS, foto: Ton Boon/NS

NS breidt treindienst Eurostar Amsterdam-Londen verder uit

NS wil vanaf juni 2019 één extra Eurostar-hogesnelheidstrein per dag in beide richtingen tussen Amsterdam Centraal en Londen laten rijden. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) die hiervoor een aanvraag van het spoorbedrijf heeft ontvangen. Nu rijden er dagelijks twee internationale treindiensten tussen Amsterdam Centraal en Londen St. Pancras.

De NS heeft op dit moment toestemming om twee internationale treindiensten per dag te rijden tussen Amsterdam Centraal en Londen St. Pancras te rijden binnen de concessie. Als NS of Eurostar dit wil uitbreiden of meer stops op de route wil maken, dient dit te worden voorgelegd aan de ACM.

Toetsing

ACM toetst onder andere of het hoofddoel van de nieuwe treindienst internationaal vervoer is en of de nieuwe dienst het economisch evenwicht van andere vervoersconcessies niet te veel verstoort.

De treindienst verbindt station Amsterdam Centraal met station London St. Pancras met tussenstops op Rotterdam Centraal en Brussel Zuid. Op dit moment vinden de voorbereidingen plaats voor de veiligheids- en paspoortcontrole in Nederland die in de loop van 2019 of 2020 gereed zullen zijn. Tot die tijd moeten passagiers vanuit Nederland die naar Londen reizen hiervoor nog uitstappen op station Brussel Zuid.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.