‘Verkoop Fyra-treinen nog niet rond’

V250, Fyra, AnsaldoBreda

De verkoop van twaalf V250 Fyra-treinen aan de Italiaanse nationale spoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato (FS) is nog niet rond. Dat heeft financieel directeur van NS Bert Groenewegen gezegd bij de presentatie van de jaarcijfers van NS. Of en wanneer de verkoop doorgaat hangt af van certificering, volgens Groenewegen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Verkoop Fyra-treinen nog niet rond’”

Wiebe Goossen|08.03.18|12:58

Dat gehannes met die Fyra´s toont nog maar eens aan hoe onbezonnen toendertijd is omgesprongen met de Beneluxtreinen. Van de plank waren véél betere alternatieven voorradig, maar men moest zo nodig met een ´eigen ontwerp´ proberen te scoren. Kostte handenvol weggegooid geld!

ReindeR Rustema|16.03.18|10:21

Italiaanse certificering? De FS was toch van plan om deze treinstellen in te zetten op het in 2017 verworven Griekse spoor? Tussen Athene en Thessaloniki, uiteindelijk zelfs Patras-Thessaloniki als dat helemaal af is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.