Elon Musk

Elon Musk: groen licht voor Hyperlooptunnel Washington-New York

Elon Musk heeft groen licht gekregen voor de aanleg van een ondergrondse Hyperloop-verbinding tussen Washington en New York. Dat maakt het mogelijk om in 29 minuten tussen de steden te reizen. Het complete traject is ongeveer 1200 kilometer lang en zou de langste treintunnel ter wereld moeten worden. Op dit moment is de Gotthard-basistunnel in Zwitserland met 57 kilometer de langste treintunnel ter wereld.

Musk is topman van autofabrikant Tesla, oprichter van ruimtetransportbedrijf SpaceX en initiatiefnemer van de Hyperloop Pod Competition. In deze competitie namen studententeams het tegen elkaar op om een nieuwe, revolutionaire vorm van snel en energiezuinig transport te ontwikkelen, waarbij mensen en goederen met een snelheid van ruim duizend kilometer per uur door buizen met daarin een zeer lage luchtdruk reizen.

Ontwikkeling Hyperloop

Musk gaf op Twitter aan mondeling akkoord te hebben van de Amerikaanse overheid. Hij zegt dat er nog veel moet gebeuren om formele toestemming te krijgen, maar hij is optimistisch dat dit snel gaat lukken. Hoe het project gefinancierd gaat worden is nog niet duidelijk.

Elon Musk op Twitter

Ook in Nederland wordt er hard gewerkt in de verdere ontwikkeling van het Hyperloop-concept. Volgens directeur Tim Houter van de Hyperloop-startup Hardt is het mogelijk om in 2021 een Hyperloop-systeem in Europa te hebben. Gedacht daarbij wordt aan een verbinding tussen Amsterdam en Parijs, met aftakkingen tussen Lille, Brussel, Antwerpen en Rotterdam.

Lees ook:

Hardt: Hyperloop-traject kan in 2021 gereed zijn

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

5 reacties op “Elon Musk: groen licht voor Hyperlooptunnel Washington-New York”

Henk aan de Leye|27.07.17|12:48

1200km lang, snelheid 1000km en dat in 29 minuten hoe kan dat?

Paul van Straten|27.07.17|13:01

Waarom blijft SpoorPro de absurde bewering van dhr. Houter over een Hyperloop-systeem in Europa in 2021 (minder dan 4 jaar) kritiekloos herhalen? Een ongetest systeem waarvoor nog niet eens een testbaan op ware grootte bestaat in 4 jaar omzetten in een werkend Europees netwerk is een ongeloofwaardig sprookje. Is er niemand bij SpoorPro die iets weet van de ontwikkeling en aanleg van infra?

Paul van Straten|27.07.17|13:08

De afstand tussen New York is overigens een dikke 300 km, geen 1200.
Google a.u.b. eens iets voor je publiceert.

Paul van Straten|27.07.17|13:09

De afstand tussen New York en Washington DC bedoel ik uiteraard.

Roel Bartlema|28.07.17|07:56

Als visionair moet je grootse dromen durven dromen. Waarom niet gelijk maar een verbinding aangelegd van New York onder de bodem van de Atlantische Oceaan naar bijvoorbeeld Londen, een afstand van maar 5570 km (nagemeten op Google Maps)? Ik hoop gauw in SpoorPro het fantastische bericht te lezen dat meneer Musk ook voor dit project het groene licht heeft gekregen!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.