Stadler Flirt 3, foto: Abellio

Nieuwe treindienst Abellio kampt met problemen

NS-dochter Abellio kampt donderdagochtend met problemen bij de opstart van de Rhein-IJssel-Express, die Arnhem en Zevenaar met de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen verbindt. NS meldt op haar website dat de stoptreinen van Stadler niet kunnen rijden tussen Arnhem Centraal en het station Emmerich door ‘beperkingen in de materieelinzet’. Het is onduidelijk of de officiële opening van de treinverbinding, die voor donderdag gepland stond, wel doorgaat. NS verwacht dat de verstoring rond 15.30 uur verholpen is.

Donderdag zou eigenlijk een feestelijke dag moeten worden. Om de start van de nieuwe treindiensten te vieren, zou er een speciale rit van Duisburg naar Arnhem Centraal worden gereden met Duitse hoogwaardigheidsbekleders. Het is onduidelijk of deze feestelijkheden door kunnen gaan.

Treindiensten

Abellio gaat de treindiensten in opdracht van de provincie Gelderland en het Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR) verzorgen. De trein rijdt straks elk uur van ’s morgens vroeg (eerste trein doordeweeks 5.44 uur), tot ’s avonds laat (laatste trein doordeweeks 22.44 uur) van Arnhem Centraal via Zevenaar naar Duitsland. In Nederland wordt alleen op de stations Arnhem Centraal en Zevenaar gestopt, in Duitsland tot Duisburg Hbf op alle tussengelegen stations, daarna op Düsseldorf Flughafen (Düsseldorf Airport) en tenslotte op de eindbestemming Düsseldorf Hbf.

Lees ook:

Abellio start donderdag met exploitatie Rhein-IJssel-Express

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.