Treinongeluk bij Bad Aibling in Duitsland, foto: ANP

Duitse treindienstleider dodelijk treinongeval bekent fouten

De treindienstleider die aan het werk was tijdens het dodelijke treinongeluk in het Duitse Bad Aibling op 9 februari heeft donderdag voor de rechtbank toegegeven fouten te hebben gemaakt. Bij het ongeluk kwamen twaalf inzittenden om het leven en raakten ongeveer negentig passagiers gewond.

De verkeersleider gaf toe een verkeerd signaal te hebben aangezet, waardoor er niet op de goede manier een noodoproep is gedaan. Daarnaast verklaarde hij dat hij ten tijde van het ongeluk een spelletje op zijn mobiele telefoon aan het spelen was, terwijl dit is verboden. De 40-jarige treindienstleider wordt verdacht van doodslag en letsel door nalatigheid. De maximale straf voor doodslag is vijf jaar.

Treinramp

Bij de treinramp botsten twee passagierstreinen met in totaal 150 mensen aan boord frontaal op elkaar. Dat gebeurde op een enkelsporig traject tussen Holzkirchen en Rosenheim. Onder de dodelijke slachtoffers waren twee machinisten en twee conducteurs.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Duitse treindienstleider dodelijk treinongeval bekent fouten”

Edwin van der Vegte|10.11.16|20:20

Ik snap het niet helemaal. De treindienstleider heeft grove fouten gemaakt, maar de machinist wordt verdacht van doodslag? Graag even een beetje verdiepen in de benamingen aub.

Frank van der Weide|21.11.16|16:39

Het bericht is niet duidelijk. Hoe kan het dat de treindienstleider ook maar is staat is geweest om een tegenstrijdige rijweg in te stellen? Het ontwerp van de infrastructuur zou dat moeten uitsluiten.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.