Intercity Direct, Traxx-locomotief, NS, station Breda

Start Intercity Brussel via Breda vertraagd tot 2018

De Intercity van Amsterdam naar Brussel gaat waarschijnlijk pas vanaf december volgend jaar via Breda rijden. Dat komt door een vertraging bij treinfabrikant Bombardier die de Traxx-locomotieven gereed aan het maken is die over het Belgische deel van de HSL Zuid gaan rijden. De ontwikkeling en toelating van de noodzakelijke treinbeveiligingssoftware voor dit deel van de hogesnelheidslijn neemt meer tijd in beslag dan eerder gedacht. Dat heeft spoorvervoerder NS aan staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur gemeld.

Het was de bedoeling dat de locomotieven vanaf december dit jaar al via Breda zouden gaan rijden. De treinen zullen nu waarschijnlijk nog een jaar langer via Roosendaal rijden.

Intercity Brussel

De staatssecretaris heeft deze week de 39e Voortgangsrapportage HSL Zuid naar de Tweede Kamer gestuurd en meldt in de begeleidende brief dat de start van de IC Brussel over de HSL Zuid via Breda later zal plaatsvinden dan het beoogde moment per dienstregeling 2017, die aanvangt in december dit jaar. De startdatum hangt nu af van de oplevering van Bombardier.

NS heeft de door Bombardier aangekondigde vertraging niet geaccepteerd. De spoorvervoerder heeft aan Dijksma aangegeven “al het mogelijke te doen om te zorgen dat Bombardier op korte termijn een betrouwbare planning oplevert”. NS laat een externe partij de planning van de fabrikant controleren. In december geeft NS duidelijkheid over wanneer de Intercity Brussel via Breda kan gaan rijden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Start Intercity Brussel via Breda vertraagd tot 2018 | SpoorPro.nl
Intercity Direct, Traxx-locomotief, NS, station Breda

Start Intercity Brussel via Breda vertraagd tot 2018

De Intercity van Amsterdam naar Brussel gaat waarschijnlijk pas vanaf december volgend jaar via Breda rijden. Dat komt door een vertraging bij treinfabrikant Bombardier die de Traxx-locomotieven gereed aan het maken is die over het Belgische deel van de HSL Zuid gaan rijden. De ontwikkeling en toelating van de noodzakelijke treinbeveiligingssoftware voor dit deel van de hogesnelheidslijn neemt meer tijd in beslag dan eerder gedacht. Dat heeft spoorvervoerder NS aan staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur gemeld.

Het was de bedoeling dat de locomotieven vanaf december dit jaar al via Breda zouden gaan rijden. De treinen zullen nu waarschijnlijk nog een jaar langer via Roosendaal rijden.

Intercity Brussel

De staatssecretaris heeft deze week de 39e Voortgangsrapportage HSL Zuid naar de Tweede Kamer gestuurd en meldt in de begeleidende brief dat de start van de IC Brussel over de HSL Zuid via Breda later zal plaatsvinden dan het beoogde moment per dienstregeling 2017, die aanvangt in december dit jaar. De startdatum hangt nu af van de oplevering van Bombardier.

NS heeft de door Bombardier aangekondigde vertraging niet geaccepteerd. De spoorvervoerder heeft aan Dijksma aangegeven “al het mogelijke te doen om te zorgen dat Bombardier op korte termijn een betrouwbare planning oplevert”. NS laat een externe partij de planning van de fabrikant controleren. In december geeft NS duidelijkheid over wanneer de Intercity Brussel via Breda kan gaan rijden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.