Treinongeluk O Porriño Spanje, foto: ANP

Vier doden bij treinongeluk voor treinstation Spanje

In het Spaanse O Porriño zijn vrijdagochtend bij de ontsporing van een passagierstrein vier mensen om het leven gekomen en ongeveer vijftig gewond geraakt. Dat gebeurde ongeveer tweehonderd meter voor het treinstation van O Porriño, dat in de noordwestelijke provincie Pontevedra in de regio Galicië ligt. Hulpverleners zijn ter plaatse.

De trein van de Portugese spoorvervoerder Comboios was van de Spaanse stad Vigo op weg naar de Portugese stad Porto, toen hij ontspoorde. Ten tijde van het ongeval zaten er 63 passagiers in de trein. Het merendeel van de passagiers heeft de trein zelf kunnen verlaten, meldt het Spaanse dagblad El País.

Onderzoek treinongeluk

De Spaanse spoorbeheerder Adif heeft een onderzoek ingesteld naar het treinongeluk. De spoorlijn wordt sinds 2011 door Comboios samen met de Spaans maatschappij Renfe geëxploiteerd.

Drie jaar geleden vond in dezelfde regio ook een groot treinongeluk plaats toen een hogesnelheidstrein ontspoorde bij Santiago de Compostela.  Bij dit ongeval kwamen ongeveer tachtig mensen om het leven. De spoorbeheerder Adif werd verweten geen aanvullende veiligheidsmaatregelen te hebben genomen op het conventionele spoor waar de hogesnelheidstrein overheen reed.

Lees ook:

Spaanse spoorbeheerder ‘speelde met levens passagiers’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.