NedTrain, onderhoud, werkplaats, Leidschendam, treinen, NS

Bijeenkomst nieuwe werkplaats NedTrain uitgesteld vanwege treinongeluk

De feestelijke opening van de bouw van een nieuwe onderhoudswerkplaats van NedTrain die dinsdag in Maastricht zou plaatsvinden, is uitgesteld. Reden is het treinongeluk bij Dalsen, waarbij de machinist om het leven kwam. NS vindt het ongepast om de werkzaamheden in te luiden op de dag van het tragische ongeval.

De handeling waarbij wethouder Van Grootheest van Maastricht samen met een medewerker van NedTrain de eerste sloophandeling zou verrichten, wordt uitgesteld. De werkzaamheden van de bouw zullen wel van start gaan.

Nieuwe werkplaats

NedTrain krijgt een nieuwe onderhoudswerkplaats in Maastricht. De huidige werkplaats voor het onderhoud van NS-treinen wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuw onderkomen. De nieuwe hal kost ongeveer 20 miljoen euro en zal naar verwachting in de zomer gereed zijn.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Bijeenkomst nieuwe werkplaats NedTrain uitgesteld vanwege treinongeluk”

Antoine Berben|03.03.16|13:41

Correct gehandeld van alle betrokkenen!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.