Elektrificatie, Alstom

General Electric brengt bod uit op onderdeel Alstom

Het Amerikaanse bedrijf General Electric (GE) heeft een bod uitgebracht van 12,35 miljard euro op de energietak van het Franse Alstom. Een commissie bij Alstom gaat nu het bod bestuderen. Als deze commissie positief oordeelt zullen de exclusieve onderhandelingen beginnen. Naar verwachting komt Alstom voor 2 juni met een reactie.

De belangen van de Franse overheid worden volgens Alstom meegenomen in de reactie. De Franse overheid zou de overname hebben afgeremd, omdat zij bezorgd is voor verlies van werkgelegenheid en kennis in Frankrijk, zo meldt de Telegraaf.

Bod

Het Duitse Siemens maakte bekend ook te gaan bieden op het bedrijf. Daarvoor wil het nog wel inzage in de boeken van Alstom en overleg plegen met het management van het bedrijf. De Franse regering zou de voorkeur hebben voor een krachtenbundeling van Alstom met Siemens, waarbij het Duitse concern eventueel de energietak van het bedrijf zou overnemen in ruil voor zijn treindivisie. Alstom produceert onderdelen voor energie- en kerncentrales, maar is ook de fabrikant van TGV-hogesnelheidstreinen. Siemens maakt de snelle Eurostar-treinen.

Lees ook:

‘General Electric wil Alstom overnemen’

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

General Electric brengt bod uit op onderdeel Alstom | SpoorPro.nl
Elektrificatie, Alstom

General Electric brengt bod uit op onderdeel Alstom

Het Amerikaanse bedrijf General Electric (GE) heeft een bod uitgebracht van 12,35 miljard euro op de energietak van het Franse Alstom. Een commissie bij Alstom gaat nu het bod bestuderen. Als deze commissie positief oordeelt zullen de exclusieve onderhandelingen beginnen. Naar verwachting komt Alstom voor 2 juni met een reactie.

De belangen van de Franse overheid worden volgens Alstom meegenomen in de reactie. De Franse overheid zou de overname hebben afgeremd, omdat zij bezorgd is voor verlies van werkgelegenheid en kennis in Frankrijk, zo meldt de Telegraaf.

Bod

Het Duitse Siemens maakte bekend ook te gaan bieden op het bedrijf. Daarvoor wil het nog wel inzage in de boeken van Alstom en overleg plegen met het management van het bedrijf. De Franse regering zou de voorkeur hebben voor een krachtenbundeling van Alstom met Siemens, waarbij het Duitse concern eventueel de energietak van het bedrijf zou overnemen in ruil voor zijn treindivisie. Alstom produceert onderdelen voor energie- en kerncentrales, maar is ook de fabrikant van TGV-hogesnelheidstreinen. Siemens maakt de snelle Eurostar-treinen.

Lees ook:

‘General Electric wil Alstom overnemen’

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.