treinongeluk, Santiago de Compostela, Spanje

78 doden bij ontsporing passagierstrein in Spanje

Bij een treinongeluk in de Noord-Spaanse stad Santiago de Compostela zijn woensdagavond 78 doden gevallen. Dat meldt de Spaanse justitie. Meer dan 130 mensen raakten gewond. De trein, die met zo’n 247 passagiers onderweg was van Madrid naar Ferrol, is in een bocht ontspoord. De trein reed 190 kilometer per uur, terwijl in de scherpe bocht waarin het ongeluk plaats vond 80 kilometer per uur is toegestaan. De machinist die zelf lichtgewond raakte, heeft vlak na het ongeluk verklaard veel te hard te hebben gereden. Justitie is een onderzoek naar hem begonnen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

78 doden bij ontsporing passagierstrein in Spanje | SpoorPro.nl
treinongeluk, Santiago de Compostela, Spanje

78 doden bij ontsporing passagierstrein in Spanje

Bij een treinongeluk in de Noord-Spaanse stad Santiago de Compostela zijn woensdagavond 78 doden gevallen. Dat meldt de Spaanse justitie. Meer dan 130 mensen raakten gewond. De trein, die met zo’n 247 passagiers onderweg was van Madrid naar Ferrol, is in een bocht ontspoord. De trein reed 190 kilometer per uur, terwijl in de scherpe bocht waarin het ongeluk plaats vond 80 kilometer per uur is toegestaan. De machinist die zelf lichtgewond raakte, heeft vlak na het ongeluk verklaard veel te hard te hebben gereden. Justitie is een onderzoek naar hem begonnen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.