Fluidmesh, Innovation Award, SIFER 2013

Snelle internetverbinding in trein trekt meer reizigers (video)

Een snelle internetverbinding in treinen is de belangrijkste reden voor mensen om de trein te verkiezen boven de auto of het vliegtuig. Dat zegt directeur Umberto Malesci van technologiebedrijf Fluidmesh. Hij won dinsdag de eerste prijs op de railbeurs SIFER met een snelle internetverbinding voor hogesnelheidstreinen.

Directeur Umberto Malesci van Fluidmesh: “Passagiers in hogesnelheidstreinen willen een soortgelijke internetverbinding hebben als thuis of op kantoor. Met deze technologie kunnen ze in de trein op dezelfde manier op het internet surfen. Wij zijn het enige bedrijf dat 100 MB per seconde kan uploaden terwijl een trein 350 kilometer per uur rijdt”, aldus Malesci.”

Veiligheid

Naast de snelle internetverbinding voor passagiers biedt het systeem ook veiligheidsoplossingen voor treinpersoneel. Het is voor de machinist en werknemers in het verkeersleidingscentrum mogelijk om video, audio en data te streamen en direct te bekijken.

Malesci: “Daarmee kunnen bijvoorbeeld videobeelden die in de trein worden gemaakt, live worden in het verkeersleidingscentrum. Dat maakt het mogelijk om bij calamiteiten direct de hulpdiensten in te schakelen.”

Draadloos systeem

Om de snelle internetverbinding te realiseren moet om de drie tot vijf kilometer naast het spoor een toegangspunt worden bevestigd. Op de trein wordt een draadloos systeem bevestigd dat verbinding maakt met deze toegangspunten.

Fluidmesh kwam het beste uit de bus in de categorie ‘rollend materieel en reizigersinformatie’ op de internationale vakbeurs. Het bedrijf Mersen won in de categorie ‘infrastructuur’.

Marieke van Gompel

Lees ook:
Sandwich-panelen in treininterieur besparen 60 procent gewicht

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.