ABB Group hoofdkantoor, Zwitserland

ABB neemt spooractiviteiten van RGM over

De Zwitserse multinational ABB neemt de railactiviteiten van het Italiaanse bedrijf RGM over. RGM is de grootste Italiaanse leverancier van boordnetomvormers voor metro’s, treinen en light rail voertuigen.

De boordnetomvormer is de directe link tussen de energiebron en het besturingssysteem van de trein. De tak van RGM met 68 werknemers wordt onderdeel van de ABB Group. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Uitbreiding spooractiviteiten

RGM is ook een belangrijke leverancier van kleinere voedingen, componenten en andere elektronische apparatuur die motoren in diverse industrieën aanstuurt. Dit deel van RGM is geen onderdeel van de overname.

Volgens Ulrich Spiesshofer, hoofd van de ABB-divisie ‘Discrete Automation en Motion’, brengt het team van RGM belangrijke technische en productkennis naar ABB. De multinational kan volgens hem van RGM’s stevige positie in de Italiaanse markt profiteren. Met de overname wil ABB de railactiviteiten zowel regionaal als wereldwijd gaan uitbreiden.

Belangrijke leverancier

ABB is een van de grootste multinationals op het gebied van energie- en automatiseringstechnologie. ABB is een belangrijke leverancier van treinfabrikanten en spoorwegondernemingen wereldwijd. ABB haalde in 2011 voor meer van 1,1 miljard euro aan opdrachten uit de spoorsector binnen. De ABB bedrijvengroep is actief in ongeveer 100 landen en biedt werk aan ongeveer 145.000 mensen.

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding.

start 1 maand gratis proefabonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.