Spurt Arriva

Eerste nieuwe Spurt voor Arriva klaar

FOTOOPDRACHT:Mlage zwaluwe:30-07-2008: Arriva Personenvervoer Nederland B.V. Testrit spurt trein Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

Bij de fabriek van Stadler Rail in Zwitserland is vorige week de eerste trein van de band gerold van de in totaal 38 nieuwe die Arriva er medio 2010 heeft besteld. Arriva gaat ze in december inzetten.

Het gaat om opvolgers van de treinen die Arriva zelf aanduidt met Spurt. Met de nieuwe 38 treinen erbij heeft Arriva straks in totaal 99 Spurts van Stadler Rail.

Concessie Achterhoek-Rivierenland

24 van de nieuwe treinen zijn bestemd voor de concessie Achterhoek-Rivierenland. Daar start Arriva vanaf december met treinvervoer op de trajecten Arnhem-Winterswijk, Zutphen-Winterswijk en Tiel-Arnhem. Het gaat om diesel aangedreven treinen van het type DMU-GTW.

Voor de Vechtdallijnen zijn veertien nieuwe Spurt-treinen besteld. Deze elektrische treinen gaan rijden op het traject Zwolle-Emmen. Op het traject Almelo-Mariënberg, ook onderdeel van de Vechtdallijnen, gaat Arriva bestaande Lint-dieseltreinen inzetten. Ze worden voor aanvang van de concessie compleet vernieuwd.

De nieuwe treinen met een 16.0 V8 TCD motor van Deutz voldoen aan de Europese emissienorm fase 3B.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

2 reacties op “Eerste nieuwe Spurt voor Arriva klaar”

Vlalimir|11.06.12|06:10

Misschien gaat Ruben ook wel, kunnen juille samen wachten op het station. Doet-ie wel eens meer. En anders Marco bellen, heeft nachtdienst, misschien iets te ritselen voor de terugreis?

H. Peters.|15.06.12|14:59

Beste redactie Mw. M. van Gompel;
Dank u voor de alertheid op mijn mail nav. media. Ook ik maak dagelijks fouten, maar…….
ik vroeg mij af, of Stadlerail in Zwitserland de te leveren treinen type Spurt niet in rode kleur maar in blauw aan de streekvervoerder Arriva, in Prov. Overijsel en Prov. Drente , zou uitleveren? Of zit ik verkeerd?
Er staat immers een rode trein type Spurt van Arriva in uw artikel afgebeeld. Ik heb, tot op heden, geen blauw gekleurde trein van Arriva kunnen ontdekken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.