Streetview Borne

Handtekeningen gezet voor aanleg van twee spoortunnels Borne

Screenshot Google Street ViewGoogle Street View

ProRail en de gemeente van het Overijsselse Borne hebben hun handtekening gezet voor twee nieuwe tunnels onder het spoor. Met de ondertekening van het contract zijn de twee gelijkvloerse overgangen die er nu nog liggen binnenkort verleden tijd, wat de veiligheid rond het spoor zou moeten verbeteren.

Door de aanleg van de twee ondergrondse spoortunnels hoeven hulpdiensten voortaan niet meer te wachten voor gesloten spoorbomen en ook gevaarlijke verkeerssituaties met passerende treinen worden hierdoor voorkomen. De spoortunnels passen ook binnen het beleid van de gemeente Borne om het dorp aantrekkelijker te maken voor fietsers.

“Het dorp Borne heeft vijf overwegen, waarvan we er twee in één keer kunnen opheffen. Met de aanleg van de onderdoorgangen kan het verkeer straks veilig onder het spoor door en verbetert de doorstroming”, aldus Danou Veenhof, regiodirecteur bij ProRail.

Oplevering eind 2026

De komende periode zal ProRail in samenwerking met de gemeente en een ingenieursbureau aan de slag gaan met het ontwerp voor de onderdoorgangen. De verwachting is dat de spoortunnels eind 2026 worden opgeleverd. Daarbij is het noodzakelijk dat er te zijner tijd een treinvrije periode (tvp) moet worden ingepland. Om zoveel mogelijk hinder voor het treinverkeer te voorkomen zullen beide onderdoorgangen tegelijkertijd worden aangelegd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

1 reactie op “Handtekeningen gezet voor aanleg van twee spoortunnels Borne”

Ton Gijsbers|01.10.22|22:40

akkoord met inlogging met de naam:

Ton Gijsbers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.