Netwerkstoring, kabelbreuk en ontsporing zorgen voor onrustig weekend op het spoor

Spoorlijn door Rotterdam2022, ProMedia

Een netwerkstoring in de nacht van vrijdag op zaterdag, een kabelbreuk op zaterdagochtend en een ontspoorde trein in de nacht van zaterdag op zondag hebben op verschillende trajecten dit weekend voor ongemak gezorgd.

Vrijdag was vanwege een netwerkstoring laat op de avond geen treinverkeer van en naar Amersfoort Centraal mogelijk. Hierdoor strandden reizigers op het station. NS kon vanwege personeelstekort nauwelijks bussen voor vervangend vervoer regelen. Wel is door personeel water uitgedeeld en informatie over het declareren van extra kosten gegeven.

Zaterdagochtend was het al vroeg raak op bij de Cornelis Lelylaan in Amsterdam, waar een defecte bovenleiding werd geconstateerd. Hierdoor was geen treinverkeer mogelijk tussen tussen Amsterdam Sloterdijk en Schiphol. Het zorgde tevens voor beperkt treinverkeer tussen Schiphol en Rotterdam en tussen Schiphol en Amersfoort. Het treinverkeer kon uiteindelijk na 19.00 in de avond weer opgestart worden.

Rond middernacht volgde een aanrijding in gemeente Nederweert, waardoor het voorste deel van een reizigerstrein ontspoorde. De trein had op dat moment 250 mensen aan boord, maar geen van hen raakte gewond. Het treinverkeer tussen Eindhoven en Roermond werd daarop stil gelegd. Zondagochtend gold de stremming nog voor Weert-Roermond. Dit zal naar verwachting nog tot 18.00 uur voortduren. De NS zegt vanwege “capaciteitsproblemen” geen bussen te kunnen inzetten tussen Weert en Roermond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.