Aanrijding met spoorstaaf lijkt oorzaak van ontsporing bij Weert

AS Media, voor eenmalig gebruik2022, AS Media

De passagierstrein die in de nacht van zaterdag op zondag uit de rails liep bij Weert, is waarschijnlijk ontspoord door een aanrijding met een los stuk spoorstaaf.

Het onderzoek naar de de ontsporing is overgedragen aan de specialisten van Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie.

“Op beelden die rondgaan op internet is een los stuk spoorstaaf te zien dat tussen de sporen ligt. De politie doet onderzoek naar hoe het daar terecht is gekomen en of de aanrijding hiermee de oorzaak was van de ontsporing. ProRail wacht de uitkomsten van dit onderzoek af”, aldus de spoorbeheerder.

Volgens een woordvoerder van de landelijke eenheid neemt het onderzoek de nodige tijd in beslag, omdat er bij spoorongevallen veel technische aspecten om de hoek komen kijken. “We onderzoeken meerdere scenario’s en dergelijke onderzoeken duren vaak weken of maanden, tenzij het direct klip en klaar is wat de oorzaak is”.

ProRail-ceo John Voppen heeft afgelopen nacht de locatie bezocht en zijn bezorgdheid uitgesproken. “Gelukkig zijn er geen slachtoffers, maar wat is hier gebeurd? Een trein ontspoort nota bene, waardoor veel overlast en schade is ontstaan. Nogmaals heel gelukkig dat er geen groter leed is ontstaan en mijn waardering voor de hulpdiensten en alle maatregelen die zij hebben genomen om erger te voorkomen. Maar ik wil dat tot op de bodem wordt uitgezocht hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

Volgens ProRail was er “enige schade” aan de infrastructuur, maar spoedreparaties bleken uiteindelijk niet nodig. Rond 14.30 is het treinverkeer weer hervat.

Lees verder:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.