Dit weekend diverse spoorwerkzaamheden in Zuid-Limburg

Foto ANP

Spoorbeheerder ProRail gaat vanaf vrijdag tot en met 26 september op verschillende plekken in Zuid-Limburg aan de slag met werkzaamheden aan het spoor. Zo worden verschillende overwegen bij Maastricht gesaneerd. Tevens wordt nieuwbouw en onderhoud uitgevoerd. 

De overwegen op de Balijeweg en de Limmelderweg in Maastricht worden tussen zaterdag 24 en maandag 26 september uit het spoor gehaald. De overwegbevloering op die locaties wordt weggehaald en diverse kabels worden verwijderd. Ook wordt de bovenleiding vanaf het Kanielpad tot aan de Weert vernieuwd.

Op het emplacement Maastricht wordt ook een stuk spoor vernieuwd, en de spoorstaven, dwarsliggers en ballast worden vervangen. Net als in de gemeente Sittard-Geleen; daar gaat ProRail aan de slag ter hoogte van het spoorviaduct over de Middenweg. Ook hier worden de dwarsliggers en de ballast vernieuwd. Deze werkzaamheden moeten geen hinder voor het treinverkeer opleveren.

De werkzaamheden vallen samen met het herstel aan de beschadigde spoorbrug in Sittard. “Door de noodzakelijke spoorwerkzaamheden te combineren, beperken we het aantal periodes met hinder voor treinreizigers”, aldus ProRail. Op verschillende trajecten rijden geen treinen en worden bussen ingezet.

Vervangend vervoer

Vanaf vrijdag tot en met maandag rijden er minder treinen tussen Roermond en Sittard. Twee keer per uur rijdt er daarom een Intercity in stoptreinvorm tussen Roermond – Echt en Susteren. Tussen Susteren en Sittard zetten NS en Arriva bussen in.

Op 24 en 25 september rijden er geen treinen tussen Sittard en Maastricht Randwyck (Arriva) en tussen Sittard en Maastricht (NS). Arriva en NS zetten stop- en snelbussen in op dit traject. Ook op verschillende deeltrajecten van de Heuvellandlijn rijden in het weekend geen treinen. Arriva zet vervangend busvervoer in.

Eerder deze maand werd er ook al in Limburg aan het spoor gewerkt. Toen ging het spoor op de schop tussen Meerssen en Valkenburg, tussen Voerendaal en Tervoirt en op het traject tussen Klimmen en Schin op Geul. Op alle genoemde locaties werd het spoor vervangen. Tussen Meerssen en Valkenburg werden bovendien twee overwegen onder handen genomen. Dat was ook het geval bij het station Schin op Geul.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Robin van den Bovenkamp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.