Geen schade aan spoor na brand op goederentrein, wel bodemverontreiniging

2022, Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Als gevolg van de heftige brand vorige week op een goederentrein, is er tussen Breda en Roosendaal waarschijnlijk sprake van bodemverontreiniging. Dat zegt ProRail in een update over de afwikkeling van het incident.

Vorige week woensdag ontstond brand op de trein met personenwagens nadat om nog onduidelijke reden een bovenleiding op de trein kwam. ProRail zette zich aanvankelijk schrap voor omvangrijke herstelwerkzaamheden. Vanwege de hitte was het vermoeden dat het spoor defect geraakt zou zijn. Dat bleek uiteindelijk niet het geval. Diezelfde week nog, op vrijdagochtend 10.00 uur, kon het treinverkeer weer hervat worden.

“Er was verder geen schade aan het spoor. Wel is er waarschijnlijk verontreiniging van de bodem ontstaan door de brand. Hier doen we nog nader onderzoek naar en deze verontreiniging zal dan op een later moment worden schoongemaakt”, aldus een woordvoerder. Daarbij wordt ook gekeken naar de mate van verontreiniging en de schade aan de bodem.

Uiteindelijk is op het traject over een lengte van 1 kilometer de bovenleiding vervangen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.