Efteling Stoomtrein Maatschappij

Spoorbrug Efteling stoomtrein vervangen tijdens buitendienststelling

Maurits90 / Wikimedia Commons

Doordat twee van de drie stoomtreinen vanwege een technisch defect niet rijden in De Efteling, heeft het Brabantse pretpark besloten om tijdens de buitendienststelling van de treinen de 75 meter lange spoorbrug over de Siervijver te vervangen. Het spoor over de brug was na jaren intensief gebruik toe aan een opknapbeurt.

Om die reden werd de enige momenteel nog werkende stoomtrein tijdelijk volledig stilgelegd en zal de spoorlijn de komende tijd waarschijnlijk blijven rijden middels een aangepaste dienstregeling.

Tijdens de buitendienststelling is onder andere het platform van Station Marerijk opgeknapt. Hoewel twee van de drie stoomtreinen nog altijd buiten gebruik zijn, rijdt de enige overgebleven trein nog wel sporadisch. De Efteling laat tegenover SpoorPro weten: “Stoomtrein Aagje ligt al langere tijd stil en zal voorlopig niet meer rijden. Verdere details kunnen we daar niet over delen. Stoomtrein Moortje wacht op een aantal onderdelen.”

De Efteling heeft de hoop uitgesproken dat in ieder geval stoomtrein Moortje eind september weer opgenomen kan worden in de dienstregeling.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.