almere-centrum, bron: ProRail

Station Almere Centrum al twee jaar in de steigers, oplevering weer vertraagd

almere-centrum, bron: ProRail

Opnieuw heeft de verbouwing van station Almere Centrum vertraging opgelopen. De bedoeling was dat het gebouw op 28 september volledig gerenoveerd zou zijn. ProRail meldt nu dat die datum niet zal worden gehaald. Vanwege leveringsproblemen van de vloertegels voor de stationshal en materialen voor de afwerking van het stationsgebouw is de oplevering nu voor “onbepaalde tijd” verschoven.

Al twee jaar lang staat station Almere Centraal, geopend op 30 mei 1987, in de steigers. Aanvankelijk zou de renovatie van het gebouw een jaar duren en ongeveer tegelijkertijd opengaan met de aanvang van de Floriade in de Flevolandse stad. Zowel de oplevering van het station alsmede de voltooing van de Floriade liepen vertraging op.

Floriade

In maart van dit jaar liet ProRail al weten dat het station niet tegelijk met de start van de Floriade klaar zou zijn. De Floriade, die ook nog niet ‘af’ was moest echter op de geplande datum open, maar het Almeerse station bleef, tot op de dag van vandaag, in de steigers. Volgens ProRail is de vertraging mede te wijten problemen met het grondwerk, de liften en de coronapandemie.

Nieuwe winkels

Op het verbouwde station komen zeven vernieuwde winkels, waaronder boekhandel AKO en een GWK-wisselkantoor. Een Starbucks en AH2GO zullen als nieuw aanbod worden toegevoegd aan het station. Wanneer het station nu wel open zal gaan valt niet meer te voorspellen volgens ProRail.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.