Duitse overheid kondigt vervolg aan op 9-euro ticket

DB

De Duitse overheid gaat opnieuw de prijs van treintickets voor regionaal vervoer in Duitsland verlagen. De prijzen van openbaar vervoer worden verlaagd om de effecten van de stijgende inflatie- en energieprijzen te verlichten.

Een verlenging of vervolg van het Duits 9-euro ticket is het onderwerp van gesprek in Duitsland. De nieuwe campagne zal hetzelfde zijn, alleen dan minder goedkoop. De overheid heeft nog niet beslist over de maandelijkse prijs van de tickets, maar heeft aangegeven dat de prijs tussen 49 en 69 euro zal liggen.

9-euro ticket succes

Het 9-euro ticket werd geïntroduceerd in juni en was qua reizigersaantallen een doorslaand succes. Maar liefst 52 miljoen tickets zijn de afgelopen drie maanden verkocht in Duitsland.

Volgens de vereniging van transportbedrijven VDV leidde het 9-euro ticket tot een miljard extra reizen per maand. Het ticket bleek echter nauwelijks een alternatief voor de auto. Een op de tien gebruikers gaf aan het te gebruiken in plaats van de auto. De actie om de tickets te verlagen naar 9-euro kostte de Duitse overheid ongeveer 2,5 miljard.

Ook in andere landen slaan de kortingen in het openbaar vervoer aan. Oostenrijk heeft eind 2021 een zogenoemd KlimaTicket aangeboden. Dat ticket gaf reizigers voor een bepaald bedrag onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer. Vorige week heeft de Spaanse overheid aangekondigd dat ze treinreizen gratis willen maken.

Dit verhaal is afkomstig van zusterpublicatie OVPro

Lees verder:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.