Vervanging veiligheidssysteem legt dinsdagavond treinverkeer Amersfoort plat

ProRail ziet zich genoodzaakt om dinsdagavond één van de verkeersleidingssystemen voor het treinverkeer van en naar Amersfoort Centraal te vervangen. Het huidige systeem heeft te vaak te kampen met uitval, zegt de spoorbeheerder.

De werkzaamheden beginnen om 22.00 uur, maar het treinverkeer wordt al vanaf 21.00 stilgelegd. Dit om ervoor te zorgen dat alle treinen vertrokken zijn of op hun plek staan. Bij de vervanging van het veiligheidssysteem zullen de seinen en wissels in de omgeving van Amersfoort Centraal namelijk niet meer werken.

Door relatief vroeg te beginnen met de vervangingswerkzaamheden, kan tevens eerder begonnen worden met het testen van het nieuwe veiligheidssysteem Die klus neemt ingenieursbureau Movares voor zijn rekening. Door ruim de tijd voor het testen te nemen, hoopt ProRail vertragingen op woensdagochtend te voorkomen. Garanties dat het systeem die ochtend naar behoren functioneert, zijn er echter niet.

Reizigers zullen de nodige hinder ondervinden dinsdagavond, temeer NS geen NS-bussen kan laten rijden. De vervoerder zegt dat het te maken heeft met leveringsproblemen en raadt reizigers aan een alternatief te zoeken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.