Metrohalte op station Amsterdam Zuid weer opgebouwd

Afbeelding: Marcel Steinbach - Infra Communicatie (met toestemming)

Eerder deze week is metrohalte op station Amsterdam Zuid weer opgebouwd. Vanwege de vernieuwing van de Minervapassage, die hoger en breder wordt, moest het metrospoor en de halte op de schop.

Inmiddels ligt het spoor weer op gelijke hoogte met het treinspoor. Aannemer Heijmans installeerde tweemaal 170 meter aan metrospoor inclusief voedingsrail, een wisselstraat en twee stootjukken. Daarnaast werd het complete seinwezen omgebouwd.

Doordat ook de perrons verlegd moesten worden, gingen tevens de twee perronconstructies op de schop. De metros vertrekken nu ongeveer 50 meter verderop. De bestaande perronconstructie van 120 meter lang werd gesloopt en twee nieuwe constructies van 140 meter lang kwamen ervoor in de plaats. Over een lengte van 90 werd een overkapping geplaatst. Tenslotte werden 35 masten voor zaken als verlichting, omroep en cameras geplaatst.

Volgens het informatiecentrum Zuidas zouden ook de buitenste twee metroperrons verhoogd moeten worden, maar daarvoor ontbrak de benodigde ruimte in de planning. Vanaf die perrons vertrekken de metrolijnen 50 (van de Isolatorweg naar Gein) en 51 (van Amsterdam Centraal naar de Isolatorweg). De werkzaamheden aan het meest zuidelijke perron gaan ergens volgend jaar van start, die aan het noordelijke perron volgen later.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

1 reactie op “Metrohalte op station Amsterdam Zuid weer opgebouwd”

Pat Rick|04.08.22|15:07

Laat A’dam zuid het OV-knooppunt van de METROpoolregio worden, met doortrekken N/Z-lijn tot Hoofddorp, metro naar Zaandam, IJmeerlijn, metro als nieuwe Blauwe tram naar Haarlem/Zandvoort (met leerpunten van HoekseLijn) en HSL-station.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.