Vossloh haalt recordvolume aan orders binnen

Vossloh
Afbeelding: Vossloh

Vossloh heeft de eerste zes maanden van 2022 afgesloten met 693 miljoen euro aan nieuwe orders. Dat is een toename van 59 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder en een nieuw record voor het bedrijf.

De orderportefeuille van Vossloh bevatte aan het einde van juni voor 827,9 miljoen euro aan opdrachten. Vorig jaar rond deze tijd stond de teller nog op 584,6 miljoen euro, zo meldt het bedrijf woensdag in zijn halfjaaroverzicht. Met name het contract voor werk aan het geplande netwerk van hogesnelheidslijnen in Egypte gaf Vossloh dit jaar de wind in de zeilen. Daarnaast haalde het grote orders binnen in China en Australië.

De verkoop zat eveneens in de lift, al was de toename met 3 procent tot 476,3 miljoen euro beperkt. De winstgevendheid viel zelfs lager uit. Vossloh heeft met name last van de “fors gestegen prijzen” voor grondstoffen en materialen. Daarnaast heeft het te maken met hogere energiekosten.

Lees verder:

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vossloh haalt recordvolume aan orders binnen | SpoorPro.nl

Vossloh haalt recordvolume aan orders binnen

Vossloh
Afbeelding: Vossloh

Vossloh heeft de eerste zes maanden van 2022 afgesloten met 693 miljoen euro aan nieuwe orders. Dat is een toename van 59 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder en een nieuw record voor het bedrijf.

De orderportefeuille van Vossloh bevatte aan het einde van juni voor 827,9 miljoen euro aan opdrachten. Vorig jaar rond deze tijd stond de teller nog op 584,6 miljoen euro, zo meldt het bedrijf woensdag in zijn halfjaaroverzicht. Met name het contract voor werk aan het geplande netwerk van hogesnelheidslijnen in Egypte gaf Vossloh dit jaar de wind in de zeilen. Daarnaast haalde het grote orders binnen in China en Australië.

De verkoop zat eveneens in de lift, al was de toename met 3 procent tot 476,3 miljoen euro beperkt. De winstgevendheid viel zelfs lager uit. Vossloh heeft met name last van de “fors gestegen prijzen” voor grondstoffen en materialen. Daarnaast heeft het te maken met hogere energiekosten.

Lees verder:

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.