Thalys

Thalys bevestigt uitgeklede dienstregeling voor komende weken

Afbeelding: Thalys

Thalys zal de komende weken minder treinen laten rijden als gevolg van een tweetal stilgevallen treinen vorige week. De getroffen treinstellen zijn voor onderhoud uit de dienstregeling gehaald, waardoor er minder treinen beschikbaar zijn.

Vorige week kwam een Thalys even buiten Gare du Nord in Parijs tot stilstand vanwege een probleem met de compressor. Vanwege de uitgevallen airconditioning ontstond er grote onvrede onder reizigers, die lange tijd de trein niet mochten verlaten. Beelden van een passagier die een ruit intikte voor frisse lucht, gingen de wereld over. Enkele dagen later viel een trein in het noorden van Frankrijk stil door stroomuitval. Ook toen duurde het volgens betrokkenen zeker 2,5 uur voordat men naar buiten mocht.

Vanwege die stilgevallen treinen liep de dienstregeling in de soep, waardoor ook elders reizigers strandden. Dat was onder meer het geval in Brussel, waar uiteindelijk ook nog eens onvoldoende hotelkamers beschikbaar bleken waardoor mensen in de trein moesten slapen.

Om vergelijkbare situaties voorkomen, zal Thalys dus minder treinen laten rijden de komende weken. “We betreuren deze uitzonderlijke situatie ten zeerste en willen daarom ten eerste onze excuses voor aanbieden. Bij Thalys staat de klanttevredenheid hoog in het vaandel en daarom werken we met man en macht om deze situatie zo goed mogelijk op te lossen”, zegt het bedrijf in een reactie.

Reizigers die te maken krijgen met een geannuleerde trein kunnen contact opnemen om de reis gratis uit te stellen of om een terugbetaling te vragen, aldus een woordvoerder.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met OVPro, een zusterpublicatie van SpoorPro. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.