Nieuwe werkzaamheden rond spoor Amersfoort van start

Afbeelding: Google Street View

ProRail is in Amersfoort begonnen met werkzaamheden bij Amersfoort centraal en aan de PON lijn. Hierdoor zijn verschillende plaatsen in de stad afgesloten voor verkeer. Dit duurt tot en met 1 augustus.

Bij Amersfoort wordt gewerkt aan spoor 2 en 4, waarbij dwarsliggers, ballast en het overpad worden vernieuwd. Ook wordt het perron bij spoor 2 verlaagd. Naast de werkzaamheden aan het station worden 6 wissels en de overweg bij het Smallepad vernieuwd. Ook werkt ProRail aan het spoor van de PON lijn en aan de overweg bij de Leusderweg. De PON lijn tussen Amersfoort en Kesteren dankt zijn naam aan het feit dat de lijn vooral gebruikt wordt door auto-importeur PON.

De spoorovergang bij de Leusderweg en een deel van de Kersenbaan, het Achterom en de fietsoversteek Smallepad zijn deze week afgesloten voor verkeer. De fietsenstalling bij Smallepad is dan bovendien tijdelijk buiten gebruik.

Ook in het weekend van 12 en 13 maart werd er gewerkt aan het spoor bij Amersfoort Centraal, waarbij er volgens ProRail ‘vergelijkbare werkzaamheden’ plaatsvonden. Ook toen werden er een aantal plekken in de stad afgesloten voor verkeer.

Er waren in maart drie sporen op Amersfoort Centraal gedurende een weekend buiten gebruik. Bij de sporen werden toen dwarsliggers, ballast en spoorwissels vernieuwd. Ook werd er toen gewerkt aan de bovenleiding bij de sporen en aan de beveiliging. Daarnaast werd er gewerkt aan de spoorovergang bij de Utrechtseweg.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Dura Vermeer. Ook Roon Rail werkt hieraan mee. Tot 2026 vinden er verschillende werkzaamheden plaats aan het station en het spoor rond Amersfoort Centraal. Zo vindt er in 2024 een groot onderhoud plaats aan het emplacement aan de westzijde van Amersfoort en komt er een nieuw stationsplein op Amersfoort Centraal.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Simone van der Lee

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.