ProRail bedankt spoorwerkers voor werk in moeilijke omstandigheden

Bron: NS

ProRail zette woensdag zijn storingsploegen en het personeel van de verschillende spooraannemers in het zonnetje. Zij moesten ondanks de hoge temperaturen van afgelopen dagen vol aan de bak om de vele problemen op het spoor als gevolg van de hitte te verhelpen.

Ook woensdag werd er op verschillende plaatsen nog gewerkt om hittegerelateerde problemen aan te pakken. Zo werd eerder op de dag een stroomstoring op de havenspoorlijn verholpen, meldt ProRail. Op het emplacement Maasvlakte had het goederenvervoer nog tot in de avond last van een sectiestoring, terwijl er op de Betuweroute nog een verstoring was vanwege kapotte bovenleidingen.

“Er is heel veel werk verricht en ik ben daar trots op. Onze dank gaat uit naar iedereen die zich heeft ingezet om alle incidenten zo snel mogelijk te herstellen”, zegt directeur dagelijkse operatie Ans Rietstra.

“Het blijft natuurlijk erg vervelend dat reizigers en vervoerders hinder ondervonden van de hitte die het spoor raakte. Maar ik vind het ook fantastisch om te zien hoeveel werk er door onze mensen en de mensen van onze aannemers is verzet. In de zinderende hitte en met veiligheidskleding aan is dat zwaar werk”, aldus Rietstra.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.