Spoorzone Groningen krijgt steeds meer vorm in BIM-model

De spoorzone in Groningen krijgt steeds meer vorm. Volgens een zogeheten digitaal BIM-model komen alle disciplines van de bouw bij elkaar. en geven een inzicht in de afmetingen, materialen en de afwerking van het station.

Via een opensourcesysteem kunnen alle betrokken partijen tegelijkertijd in het BIM-model werken. Renzo van Rijswijk is BIM-regisseur bij Strukton Rail en in een video laat hij zien hoe Building Information Modelling in zijn werk gaat:

Objecten op tekening labelen

Van Rijswijk legt uit: “Een BIM-model is meer dan alleen een 3D-tekening. We kunnen de verschillende objecten op de tekening namelijk ook labelen. Zo kunnen we bijvoorbeeld aangeven dat een object een wand is, maar ook van welk materiaal die gemaakt is, bijvoorbeeld van beton. We kunnen dus verschillende parameters toekennen. Het gaat dus niet alleen over geometrie, maar ook over de informatie die daaraan gekoppeld is.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spoorzone Groningen krijgt steeds meer vorm in BIM-model | SpoorPro.nl

Spoorzone Groningen krijgt steeds meer vorm in BIM-model

De spoorzone in Groningen krijgt steeds meer vorm. Volgens een zogeheten digitaal BIM-model komen alle disciplines van de bouw bij elkaar. en geven een inzicht in de afmetingen, materialen en de afwerking van het station.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.