Strukton Rail zet werkzaamheden PHS Rijswijk-Rotterdam voort met nieuwe contracten

Strukton Rail heeft eerder deze week drie nieuwe contracten binnengehaald met betrekking tot het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Rijswijk-Rotterdam. De aannemer gaat op emplacement Rotterdam onder meer wissels en de bovenleiding vernieuwen.

Met het PHS Rijswijk-Rotterdam wil ProRail zodat er op termijn capaciteit is voor acht intercity’s en zes sprinters per richting. De klus voor Strukton Rail omvat verder de vernieuwing van perrons en het afbouwen van het spoorsysteem in de tunnel van station Delft. Dat betekent de aanleg van het perron, alle systemen en de tunneltechnische installaties. In 2015 voerde het bedrijf ook al eens deze klus uit, maar toen in de andere twee tunnelbuizen.

Andere werkzaamheden die Strukton Rail de afgelopen jaren voor het project heeft uitgevoerd variëren van het inhijsen van brugdelen tot het aanleggen van onderdoorgangen het opheffen van overwegen en het aanpassen van het beveiligingssysteem. Het PHS Rijswijk-Rotterdam zal naar verwachting in 2024 afgerond zijn.

Lees verder:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.