Tunnel Den Haag Hollands Spoor, foto: ProRail

Werkzaamheden aan Interwijktunnel bij station Hollands Spoor

Maandagochtend 20 juni zijn er werkzaamheden gestart aan de fiets- en voetgangerstunnel bij station Hollands Spoor. De werkzaamheden zullen nog tot zeker eind juli duren.

De bovenste laag van het fietspad van de zogeheten Interwijktunnel, die de verbinding vormt tussen de Laakhavens en de Stationsbuurt verbind zal worden vernieuwd.

De rolluiken bij de ingang van de Interwijktunnel zullen worden weggehaald en alle lampen in de tunnel zelf worden vervangen voor duurzame ledverlichting. Fietsers kunnen via de Rijkseweg een omleiding volgen. De werkzaamheden aan de Interwijktunnel zullen overdags plaatsvinden tussen 07.00 en 17.00 uur.

Laatste fase vernieuwing Hollands Spoor

In 2020 werd station Hollands Spoor nog grondig aangepakt. Toen werd er onder meer een fietsenstalling opgeleverd met plaats voor 2500 fietsen. Nu, twee jaar later zal met de vernieuwing van de Interwijktunnel is het bouwproces haar laatste fase ingegaan.

Tijdens RailTech Europe zal het ook gaan over vernieuwing op het spoor. Registratie voor het evenement en de workshops is gratis. Klik hier om een plekje te boeken.

Lees ook:

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.