Amsterdam-Zuid

Overkapping metroperron Amsterdam-Zuid verhoogd

Bron: ProRail

In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juni is de overkapping van het metroperron van de Amsterdamse metrolijn 52 op station Amsterdam-Zuid verhoogd. Volgens ProRail, die deze werkzaamheden vandaag bekend maakte, was dat nodig om straks de huidige stationspassage (de Minervapassage) breder en hoger te maken. Met vijf hijskranen is de 40.000 kilo zware overkapping twee meter omhoog gehesen.

Om later de stationspassage breder en hoger te kunnen maken wordt er nu dus ruimte gemaakt bij het metrostation. Dit gebeurt stap voor stap. De werkzaamheden zijn gestart in mei met het voorbereiden van de verlenging van het metroperron naar het oosten richting de Beethovenstraat. ProRail plaatst een stalen frame onder het viaduct van de Beethovenstraat in Amsterdam zodat de Minervapassage weer jaren mee kan conform de huidige bouweisen.

Deze zomer werken de aannemers en ProRail verder in het gebied van station Amsterdam-Zuid. Tussen 22 juli en 3 augustus rijden er daardoor minder treinen en is een deel van de A4 en de A10 richting Amsterdam-Zuid afgesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.