Inrijden tunneldek Winsum

Tunneldek Winsum wordt ingereden tijdens Hemelvaartweekend

Bron: ProRail

Vanaf donderdagmorgen 26 mei tot maandagmorgen 30 mei wordt het tunneldek in het Groningse Winsum ingereden. Daarbij zullen ProRail en Dura Vermeer spoor verwijderen, de grond ontgraven en de damwanden trillen om in één keer het nieuwe tunneldek in te rijden.

Verder zullen de bouwwerkzaamheden bestaan uit het inhijsen van betonelementen en vinden er laswerkzaamheden plaats. Als laatste fase van de bouwwerkzaamheden wordt het verwijderde spoor weer teruggeplaatst. De werkzaamheden zullen ongeveer vier uur in beslag nemen.

Betere verbinding

Er komt een nieuwe verbindingsweg omdat de Onderdendamsterweg in het centrum van Winsum steeds drukker is geworden. Omdat deze nieuwe weg het spoor tegenkomt, wordt er een onderdoorgang gebouwd zodat trein- en autoverkeer beter en veiliger kunnen doorstromen.

De onderdoorgang is alleen voor autoverkeer en er wordt een snelheid 60 kilometer per uur gehandhaafd. Het centrum van Winsum moet zo veiliger worden voor overig verkeer. Tot na de zomer werken ProRail en Dura Vermeer nog aan de onderdoorgang en de omgeving. Deze werkzaamheden zullen volgens ProRail geen invloed hebben op het treinverkeer.

Livestream

Via een livestream zijn de bijzondere werkzaamheden te volgen zodat iedereen kan zien wat er allemaal moet gebeuren om een tunneldek op zijn plek te krijgen.U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.